ABOUT TWITER ENTRY FACEBOOK LINKS INSTAGRAM STUFF




Penang Mari . Short Vacay !
Monday, April 13, 2015 • 3:09 PM • 0 comments


Assalamualaikum silent readers ! *lambai-lambai*

 kantoi deh mung . Spot-detector !  *mentang-mentang sem nih amek subjek Highway and Transportation Engineering so semua detector hang sebat naa sebut hehee*

Okay okay back to our topics . SHORT VACAY ? yeayy mission complete kali nih for dis sem . Hari minggu tanpa latihan sabtu ahad amek chance ber-honeymoon . Penang aku datang yuhuuuu :D hihi.
Tujuan utama actually hadiri majlis perkahwinan auntie kepada amy (one of my housemate) and sekali harung nak rasa jenjalan area Penang dengan housemate semua . Kapan lagi dong kalau bukan sekarang time study berjalan jalan dengan kengkawan . Lepas nih bakal rindu la kalau dah grad and masing-masing dah buat haluan masing-masing . Means dah keje and dah kawen ikut suami tercinta . Dating jenjalan pulak wif husband pasnih . eh? Hehehehe *dok sengih sengih pasaipa*

SHORT VACAY 1 : Majlis resepsi MakLong Amy


Tadaaaaaa ! amek chance bergambar dengan pengantin *amek berkat + aura white seri pengantin gitu sebenarnya hahahaa*



Selpieeee sat wif pengantin ! atas pentas tuh macam kami punya events ahahaaa pengantin sporting, kami Double sporting tapi yang TRIPLEEEE sporting tuh si photographer suruh buat gaya cenggini laa cenggitu laaa hehehe thankyou uncle photographer sudi berphotobabommmmm kami ^^

SHORT VACAY 2 : Photobabommmm wif pengantin di pantai Teluk Bahang






SHORT VACAY 3 : Jenjalan Batu Ferringhi . jalan-jalan shopping ala-ala cerita Love U Mr. Arragont ahahahaa

After berphotoshot wif pengantin then misi diteruskan berjalan-jalan area Batu Ferringhi . Disebabkan penangan cerita melayu , diorang dok ingat tempat bazaar tok shopping nih laa tempatnya cerita Love You Mr. Arragont wat shooting ahahaa menyempat deh, kelakaaa .But seriously, giler ramai mat salleh . Maybe hujung minggu kot time tuh . Tengok depa pun dongak 45 darjah ke atas gituuu . Nampak tak betapa "tingginya" cek ahahaa . Then usha punya usha la barang-barang and yeayy finally dapat kaut souvenir made in Penang pun jadik laaa. As long ada gak kenangan dari Penang weheee :) Tapi yang paling sadis nyaa rasa susah kot nak beli air buat hilang haus berjalan . Mostly yang jual macam kedai yg diragui tak bapa nak halal . For me laaa . So better tabahkan hati menelan air liuqq dan carik kedai runcit sahaja hahahaa sadis segaragaaa betei . Takpe, janji terjamin ! *peace yawwww* :D

SHORT VACAY 4 : Gurney Plaza .

Keesokan harinya misi berjimba lagi . And takde plan nak ke Gurney Plaza but sekali sekala masuk jela . Berjalan dan terus berjalan di shopping mall nih and hasilnya kutipan gambar berjaya dihasilkan oh yeayyyy hihi







SHORT VACAY 5 : Pasemboqq mari , Padang Kota

And ni lagi satu tempat shooting Love You Mr. Arragont yg Zara ngan Mr. Arragont nya makan pasemboqq wahahaa laju jugak depa nih dapat tangkap and ingat balik tau . dan tak Penang la kan kalau dah mai Penang tak merasa pasemboqq kat sini hihi .

sebelum tuh pekena dulu sat cendol aiskrim . nyum nyum ^^



Pasemboqqqqq . thorbaikkk ! rugi deh dah mai Penang tak rasa pasemboq hihi nyum nyum ^^


SHORT VACAY 6 : Pusing-pusing  Georgetown

Tak Penang la kalau tak mai carik jeruk :)

SHORT VACAY 7 : Museum 3D Penang

And the last tempat sebelum keluar pulau . Termasuk dalam pakej . haha siap ada pakej lagi gituuu . Actually taktau nak survey mana tempat best pastu bila baca blog Cikepal woahhh macam best jah pergi so why not pergi try masuk .



SHORT VACAY 8 : Pergi rumah skuad . errkkk alhamdulilah dapat rasa kueh tiaw kerang orang Kepala Batas .phewwwww sedap *thumbs up*

then pulang la marilah pulang marilah pulang . tsktsktsk T.T sedih but happy dapat berjimba yuhuuuuu :D next vacay pulak . wait yaaaaa hihi *buku merah jgn lupa bawak, moga-moga belum tamat tempoh lalalalaalalaaaaaa*

"Setiap perjalanan ada cerita, setiap cerita ada kenangan, setiap kenangan ada sentiasa dalam ingatan"




Sekian..Jumpa dilain hari!


PAST
THE STAR OWNER
Hai.Assalamualaikum. Welcome to My world . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here!
TALKIE TALKING

Kalau ada sebarang pertanyaan, chat dekat sini ya, jangan malu-malu !
Musixbank.Net
Klik mana yang korang nak. Bersesuaian dengan tajuk lah.

FOLLOW/HOME




JOM TWEET !

CREDIT SECTION

Coding basecode by: Afiqah
Edit template by: @esharky_
Owner blog:NSyazwana
Best view:Miss Google