ABOUT TWITER ENTRY FACEBOOK LINKS INSTAGRAM STUFF




Ceritera Sem 1 :)
Monday, January 21, 2013 • 2:27 AM • 0 comments
Assalamualaikum semua! 

eh sekejap yaaa
shuhhh! shuhhh! (halau habuk-habuk yang bersarang) haha. maaf lah yaa sebab blog ni dah lama tak conteng-conteng gara-gara owner nya busy mengalahkan Perdana Menteri. ohh gituuuu #okey muntah hoho

Pejam celik pejam celik dah habes sem 1. woahhhh cepat kan? dari minggu jejak langkah ke universiti sampai sekarang ni serius! banyak peristiwa yang takleh lupakan. Ayuh, imbas balik!

Siti Nur Syahirah! Haha ingat lagi, masa tu sesi berkenalan dengan RPS (mentor) pastu tetibe ada orang tegur "hmm awak ni wana kan??" ohh gosshhh! rasa macam popular aku ni masa tu tau, tetibe orang kenal HAHA #muntah jom! Takdelaa, actually kami dah add dekat facebook lagi before masuk unimap ni sebab nak cari kawan-kawan yang satu kos. sejak tu la kitorang dah kenal tapi belum jumpa face- to- face lagi. nasib baik dia tegur aku masa tu, kalau tak memang aku sorang-sorang takde membe kan time tu. tercari-cari jugak manalah budak nama Syahira ni. Oh yaaa! dua Syahirah aku dah kenal, sorang Syahirah ni and sorang lagi Syera Shuhaimi tapi belum ketemu lagi, cuma chat dekat fb jelaa. And sejak tu terus jadi kawan baik. Pergi kelas sama2 dengan menaiki bas yang tiap kali kalau pagi tu mesti akan dengar Pak Harun (penjaga bas) jerit "PAUH! PAUH! PAUH!"  -.-! Okey2 sambung citer pasal ira pulak bukan pasal Pak Harun huhuhu. Tiap kali pergi kelas dengan menaiki bas tu kan, masuk bas jek mesti rasa nak tidur. Kalau ada kelas pagi, memang amek chance tidur sekejap la kan dalam bas pastu nanti dah sampai Dragon rasa macam "alaaa pakcik, kenapa cepat sangat sampai?" rasa macam nak suruh pakcik tu pusing lagi sekali je kannn haha :D dan tiap kali naik bas ofcozlaa kan aku mesti terhimpit-himpit gara-gara terpaksa berebut naik bas dan Iraa mesti gelakkan aku sebab tak berjaya loloskan badan naik bas. nanti dia mesti terpinga-pinga dalam bas "eh mana palapesku, mana palapesku" padahal aku still kat bawah lagi tak naik-2 sebab kena tolak dengan orang dan tinggal bye2 jela melalui tingkap errrr -.-" (moralnya di sini : baik aku sabar, sabar separuh daripada iman) but dia sangatlah suka buat orang gelak tak benti ! Kamcengg habes la kami berdua.  "Ke mana dia ada, di situ aku ada ha kau ada? Haha!

Okey lagi bape inci je nak sama tinggi dengan ira. usaha lebih wana ! Haha

Paling best bila bersama housemate haha! Semoga kita dapat apa yang kita impikan :) Young Officer hehe Aminnnn~ #mental kena kuat! "badan kena tough" haha okey takleh blah disitu ayatnyaaa -.-"


Buat ferrocement, ohh sangatlah rindu saat buat simen, bancuh simen ! Seriously rindu nak tempek tempek simen tu dekat chicken wire :) Kerjasama dengan ahli dalam group. Mereka sangat rajin. Hope dengan projek ferrocement group kita ni kekal sampai 4 tahun kita dekat universiti :)


Pastu berlakunya Bakti Siswa untuk budak-budak 1st year degree ni, ohhh sangatlah best tapi terpisah pulak dengan kawan-kawanku yang super kecoh huhu tapi takpelah HIDUP MESTI DITERUSKAN! Haa tetibe jek kan semangat haha XD best jugak dapat dengan mereka ni as adik beradik angkat. 


 


Aishah & Dayah made in Klate. diorang sangat lawaaaaaa orangnyaa :) Peristiwa tak boleh lupakan bila naik moto sekali 3 orang pusing-pusing Kg Sanglang tu. Sangat best ! Sampaikan ada polis dekat depan pastu si Aishah boleh U-turn depan-depan polis tu jugak ! HAHAHA rasa sangat lawak sebab kitorang ingatkan polis tu nanti tahan kami ke, tu yang tergopoh gapah patah balik padahal hampeh polis tu sangatlah baik dan kami pun jalan depannya dengan muka yang selamba XD Tenkiu Aishah & Dayah, kita dapat jadi adik beradik angkat bersama time tu. Tido sekatil, yang penting aku tidur tengah-tengah. okey sekian terima kasih! #takde motif sebenarnya hoho :)


And the most things, boley rapat dengan 3 sekawan ni. Sorang Pahang, sorang Kelate, sorang pulak Sarawak hoho diorang sangatlaaaahhh kecoh okey. kecoh sekecohnyaaaaaaaaaaa!

maafin aku dong syerashu sebab amek foto ini dari kamu hikhik ^^

Kita study sama-sama, main bowling sama-sama, kongsi ilmu sama-sama. terima kasih :) Kemudian, pergi berjalan jalan area Perlis dengan mereka. Sangat macam hape keriuhannya hahaaaa! Yang tak boleh belah dahlah aku yang drive kan pastu aku parking macam parking tu aku yang punya. Kalau cikgu yang ajar aku bawak kereta dulu masa amek lesen tengok, menangis dia tengok anak muridnya parking! ahahaa #sebenarnya cuba mengagahkan diri bawak kereta family Iraa sebab first time bawak Myvi manual okey MANUAL! Muka cool habes selepas berjaya bawak dengan lancar hahaaa jarang bawak manual kan? haaa rasakan! XD Yeahhh mama, wana berjaya! #nak kereta satu bawak pergi UniMAP boley tak? tak Kancil, suzuki Swift pun boleyy. wink2~ #demands bentar :D


Dan perjalanan kami diteruskan ke Kuala Perlis :)

Istanbul aku datang! #berangan sebentar -.-



SEMESTER 1,  WE'RE ALREADY DONE !

   I'm so very glad that I have a friend like you
Super glad that you're always there for me
And I'm ohhh-so-lucky to have grown close to you
All of you're my bestie 
Thank you and thank you being me as your friends :)




Sekian..Jumpa dilain hari!


PASTFUTURE
THE STAR OWNER
Hai.Assalamualaikum. Welcome to My world . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here!
TALKIE TALKING

Kalau ada sebarang pertanyaan, chat dekat sini ya, jangan malu-malu !
Musixbank.Net
Klik mana yang korang nak. Bersesuaian dengan tajuk lah.

FOLLOW/HOME




JOM TWEET !

CREDIT SECTION

Coding basecode by: Afiqah
Edit template by: @esharky_
Owner blog:NSyazwana
Best view:Miss Google